Det är enkelt att ta sig hit!

GPS: Longitude 00° 38' 54'' E   Latitude 46° 34' 13'' N
 
Med flyg Med tåg Med bil
Du flyger enkelt till Paris med Air France eller SAS, som är rejält prispressade på sträckorna Stockholm-Paris, Göteborg-Paris och Köpenhamn-Paris. Med Air France köper du direktbiljett till Poitiers där den andra sträckan går med TGV-tåget. Ryanair flyger på Poitiers, Limoges, Tours och La Rochelle (via Stansted i London). Deras "Parisflyg" landar i Beauvais, 8 mil norr om Paris.
  
Från Charles de Gaulle/Roissy finns direkt tågförbindelse med Poitiers fem gånger per dag. Du åker direkt från flygplatsen. Eventuellt får du ta tåget mellan terminalerna på flygplatsen till TGV-stationen och vips är du här! Vi möter i Poitiers och ordnar transfer till Chauvigny.
Det går också dagligen flera turer till Poitiers från Paris centrum, Gare Montparnasse.  
Vägarna i Frankrike är många och väljer du betalvägarna (Péage) så är standarden Europas bästa. Det är mycket sällan köer (bortsett från Parisområdet), farten är begränsad till 130 km/h men det tempot håller man. Välj A10 mot Bordeaux kör av mot Chauvigny vid Chatelleraults norra avfart. Följ skyltar mot Limoges / Chauvigny och du är snart här. Välkommen!
Se så enkelt! Reseexempel:
Avresa med Air France från Köpenhamn 10.10 ank Paris 12.10 Avresa med TGV-tåg direkt från flygplatsen kl 13.45 och du är i Poitiers kl 16.11 där vi möter. Ungefär samma tider finns att finna från både Stockholm och Göteborg. Bokar du i god tid kan du få mycket bra priser! Vi hjälper gärna till att hitta lämpliga tider och rutter.


Hotellet ligger i hjärtat av Frankrikes mat- och vindistrikt

 

Väl i Chauvigny, om du kommer med bil, ska du upp i "ville haute", till 8 pl Saint Pierre:

Under högsäsong aktiveras en "borne", en pållare i gatan i nivå med fågeluppvisningsborgen som hindrar dig att köra in på rue Saint Pierre och upp till oss. Ta då istället den lilla gatan till vänster, rue des Rampes, uppför backen och parkera på första bästa plats. Det är mycket nära oss. Montléon ligger precis granne med den stora kyrkan, på den södra sidan.