Läs om de spännande omgivningarna och utflyktsmålen!
Här kan du spela golf, rida, köra race, shoppa, "vara kulturell" eller bara njuta traktens läckerheter.


Omgivningarna/utflyktsmål
Chauvigny med sina ca 10.000 invånare ligger i hjärtat av Frankrikes yppersta jordbruksdistrikt, ca 30 mil sydväst om Paris. Här äter och dricker du gott!

Vi besöker gärna jordbrukarna för att smaka de goda ostarna t.ex. Vingårdarna ligger tätt och ett ölbryggeri ligger också alldeles i närheten. Det är ca 15 mil till Cognac, helt klart värt varje kilometer.

I Poitiers (ca två mil väster om Chauvigny) finns otroligt mycket att se. Slaget år 732 är något som många av oss läst om i skolan och staden har mycket av gammal kultur att visa upp. Såväl Poitiers som Chauvigny klarade sig undan bombningarna under andra världskriget. Med ca 120.000 invånare varav 26.000 är studenter så är det ett behagligt ”tryck” i staden och här finns alltid något att göra.

Inom fyra mils radie från Chauvigny finns fem alldeles utmärkta golfbanor, se särskilt under fliken ”golf”.

Futuroscope, 2 mil från Chauvigny, är en världsberömd anläggning som varje år lockar 3 miljoner besökare. Arkitekturen exteriört är bara den sevärd och inne i anläggningarna kan du möta det allra senaste inom filmtekniken, t ex. 3D-bio, cirkelbio, och dynamisk bio.

Vill du paddla kanot är floden Vienne vacker och fridfull och ca 5 km från Chauvigny hittar du en alldeles utmärkt ridskola, Club Hippique de la Forêt de Moulière.

Åtta mil söder om Chauvigny, i Vigeant, ligger le Circuit de la Vienne, racerbanan, där du kan se någon form av bil- eller motorcykeltävling i stort sett varje veckoslut.

I Chauvigny vilar du med fördel fötterna på rovfågelsuppvisning när du har klarat av det stora arkeologiska museet. Du kan också njuta av en utomhuskonsert i en av slottsmurarna. Varje lördag är det gigantisk marknad i Chauvigny. Här kan du hitta ”allt” – från ostron av finaste sort till sandaler och hårdrockströjor! Du äter gott på någon av gourmetkrogarna eller sitter bara ner och njuter traktens apéritifvin, Pineau, på en av barerna.

Del av den nyrestaurerade domen S:t Pierre
I Chauvigny blommar alltid körsbärsblommorna!
:-)

               

Entrébryggan till
rovfågelsuppvisningen
Hotellfönster mot gränden  Muséigränden bakom hotellet