Skratta för livet i Sverige AB
Östra stranden 82
231 32 Trelleborg
Tel: 0709-850385
e-post Maud@skrattaforlivet.se

 

 

 


 

Mobiltelefonskrattet    

 

Världsskrattdagen firas varje år
första söndagen i maj kl 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Elefantskratt

Uppdaterad 2014-04-30

Skratta jorden runt!
Söndagen 4 maj 2014 firas världsskrattdagen (World laughter day, WLD) för fjortonde gången i Sverige
(I Sverige har dagen firats sedan 2001, i Indien sedan 1999)

Världsskrattdagen infaller varje år första söndagen i maj, i år alltså den 4:e maj.

Eftersom man inte kan vara ovän med någon som man ler och skrattar tillsammans med är temat för samlingarna "fred i världen". Jorden runt är det temat på världsskrattdagen: "World peace through laughter". Låt skratten bullra runt hela vårt klot för en bättre, mänskligare och vänligare värld!

 

Söndagen den 3 maj 2015 kl 14 är det dags igen. Vi ses väl?
   
 

 

Ur arkivet:

 
 

Programmet 2014:

Förberedelserna för årets aktiviteter är igång. Här publicerar vi fortlöpande nyheter om vad som händer på världsskrattdagen. Så hittar du inget som passar dig just idag, så kan det finnas imorgon, välkommen tillbaka ;-)

Ewa Nilsson i Köping har traditionsenligt samling vid Scheelestatyn kl 14 och i Västerås ordnar Åsa Larsson, Väseråsa, också skratt kl 14.
I Trollhättan möter du Maria Zeffer Johnsson som skrattar tillsammans med ABF. I Borås firar Lena Tornander som vanligt på Skogshyddegatan 3. Alla är hjärtligt välkomna.

Hoppas att vi möts inte bara på världsskrattdagen, låt oss mötas med leenden hela året! Men för att verkligen markera hur viktigt det är med skratt och vänlighet är det härligt att markera söndagen den 4 maj 2014!

 

________________________________________

2013 var det särskilt Boråsarna och Köpingsborna som lättade på trycket, skrattade och log under världsskrattdagens manifestation kl 14. Flera medier uppmärksammade det hela, särskilt Sveriges Radio. Läs mer och lyssna genom att klicka på fliken nyheter här bredvid.

I Köping manade Ewa Nilsson oss att möta upp vid Scheelestatyn, Stora torget. Så här skrev hon:

VAR MED OCH SKRATTA FÖR FREDEN!
Söndagen den 5 maj kl 14.00 samlas vi och skrattar vid Scheelestatyn (i kanten av Stora Torget). 
Ewa Nilsson, certifierad skrattinstruktör sedan 2001, leder skrattyogaövningarna och utlovar skratt som gör gott för både kropp och själ! 

Vi skrattar oavsett väder – även om det skulle regna så går det ändå inte att bli sur när man skrattar! :-)

Fri entré! 
HJÄRTLIGT VÄLKOMNA - och ta gärna med alla du känner som gillar att skratta!

I Borås  hälsade Lena Thornander, som så många år tidigare, alla välkomna till Skogshyddegatan 3 kl 14.


_______________________________________________________________________________________

2012 firades världsskrattdagen på flera orter i Sverige. Så här såg programmet ut:

Först ut att planera är Lise-Lott Fisk, som kommer att fira världsskrattdagen i Hurva i Skåne. Så här berättar hon:

Hurva idrottsförening, Hurva Byförening, Hurva frivilliga brandkår och Lottas Hälsostudio arrangerar familjedag söndagen den 6 maj klockan 13:00 – 17.00 på Hurva IP. Du kan medverka vid barnloppis. Boka en plats och ta med ett bord, dina leksaker och annat skoj. Detta är gratis! Ring Linda Tveisme: 0413-312 73 eller 0763-90 58 18
Internationella världsskrattdagen firas denna dag så kom och skratta med Lotta på idrottsplatsen klockan 14:00 Läs mer på www.lottashalsostudio.se eller ring Lotta på 0708-86 51 73. Brandbilen finns på plats. Kommer även vara försäljning av grillad korv och annat smått och gott!

I Stockholm är det som vanligt Skrattklubb Stockholm som står för arrangemanget: Alla intresserade kan bege sig till Zannahs på Wollmar Yxkullsgatan 52 i Stockholm. Det kostar ingenting hälsar Lena och Zannah som tar emot kl 14.00

I Köping är det Ewa Nilsson som bjuder in till Världsskrattdagen mitt i Köping, i kanten av Stora Torget kl 14.00, alla är varmt välkomna!

I Borås hälsar Lena Thornander välkommen till Skogshyddegatan 3, kl 14

I Göteborg samlas man innanför grindarna i Botaniska trädgården kl 14. Elisabeth Fridefors och Ann-Britt Ternander hoppas att många, många kommer.

I Teckomatorp kallar Eva Wigren till Vallarna kl 14.

________________

2011 års aktiviteter:

I Köping:
Ewa Nilsson leder ett hejdundrande skratt på Stora torget mitt i Köping kl 14.00. Missa inte det!

I Stockholm:
Skrattklubb Stockholm firar världsskrattdagen  kl 14
Lokal: NBNs lokaler, Björngårdsgatan 1 B (T-bana Mariatorget)
Gratis deltagande. 
För mer info: Zannah Parmenius - 073-503 60 28
                    Lena Johansson -   073-774 30 86

I Linköping:
Helen Thyrvin håller som vanligt i trådarna. Alla är välkomna att fira världsskrattdagen med henne på Trädgårdsföreningen i Linköping den 1 maj kl 16. Utomhus förstås vid vackert väder. Helen nås på telefon 0703 58 56 16

I Teckomatorp:
Här möter du den virvlande skratteristen Eva Wigren på Vallarna kl 14.

I Borås:
Lena Tornander tar som vanligt emot på Skogshyddegatan 3 i Borås. Alla är välkomna

I Göteborg:
Innanför grindarna till Botaniska trädgården i Göteborg tar Ann-Mari och Elisabeth emot kl 14. Alla är välkomna - ta med alla du känner och ser på vägen
 

_____________________

 

Vid tioårsjubiléet 2010 skrattades det på många platser:

Från Trelleborg, vid Smygehuks fyr, Sveriges sydligaste udde till Pajala i norr:
Skratt och poesi med Systrarna sisters, Madeleine och Maud Brandin, kl 14.
- Ambitionen var att vi skulle få hela Sverige att vibrera av skratt istället för av vulkanvibrationer, från Smygehuk i söder till Pajala i norr. Vi blandade "vitamin för själen med poesi" och kroppsliga skrattövningar här i Trelleborg och hoppades på svar i Pajala. Det lyckades! De svarade i Pajala! Och Sveriges Television var på plats och sände ett fint reportage på kvällen, Sveriges Radio gjort ett inslag i direktsändning just minuterna före kl 14 när vi värmde upp som värst. En lycklig skrattdag!

Köping:
I en annan del av Köping, närmare bestämt på Stora torget planerade Ewa Nilsson en skrattmanifestation till årets världsskrattdag.
- Vi samlades strax före kl 14 och lät skratten dåna över bygden, berättar Ewa, skrattinstruktör sedan 2002.  Fina, glädjesmittande bilder i flera tidningar blev det. Lokalradion var också på plats

Stockholm:
Zannah Parmenius berättar att de höll till NBN:s lokaler på söder, vid Mariatorget som gäller i Stockholm.

Högnäs:
Där ordnades en inspirationsdag, där du kunde fokusera på dig själv och din egen hälsa, genom att få prova på olika aktiviteter och hitta ny inspiration och kraft tillsammans med erfarna instruktörer och Jane Åkerman.

Linköping:
Vi firade Världsskrattdagen i Naturcentrum som vanligt, i Trädgårdsföreningen. Många kom med skojiga utstyrslar som en hattar, halsdukar eller roliga näsor.J 

Falkenberg:
Det kommer att skrattas också i Falkenberg: - Vi på Laurentiuskliniken slår ett slag för folkhälsan och kommer att ha ett föredrag för allmänheten där AnnBritt Ternander och Elisabeth Fridefors kommer att berätta om hur viktigt och bra det är för hälsan att skratta, berättar distriktssköterskan Birgitta Öhman. Vi kommer även ha en lite diskussionspanel med några ur Falkenbergsrevyn som kommer att reflektera och samtala om skrattet. Vi börjar kl 13.30 i Kyrkans hus och kl 14 skrattar hela Falkenberg, hoppas vi.
För mer information: kontakta Birgitta Öhman vid Laurentiuskliniken i Falkenberg, telefon 0346 71 35 40

Borås:
Lena Thornander skrattar med dem som kommer till Skogshyddegatan 3, kl 14. Välkommen!