Om le Club Montléon
Hotellrummen
Husets historia
Le Club?


Hotellrummen
Som en del av det gamla slottet med vin klättrandes på de medeltida väggarna är det roligt att hälsa dig välkommen till Le Club Montléon. Alla rummen är olika, vart och ett med typisk fransk inredning och karaktär, dusch och WC. Du har storslagen utsikt över landskapet i Viennedalen och den vackra innergården med en härlig akacia. Åt andra hållet imponeras du av grannfastigheten, den vackra domen, S:t Pierre. Rummen är olika stora med frilagda murverk och gedigna takbjälkar.

Husets historia

Huset har varit i släkten Montléons (Mauléon från början) ägo 1327-1925. Då såldes fastigheten till biskoparna i Chauvigny. Byggnaden var en del av slottet. Frukostmatsalen t.ex. var sannolikt slottets slakterilokal. På 1960-talet lämnades byggnaderna åt sitt öde, förföll och inte förrän 1990 hände något. Då tog makarna Brachet hand om fastigheten och efter omfattande renoveringar kunde rummen hyras ut. Mycket mer finns att säga om huset, men det sparar vi tills du kommer!

Granne med den medeltida domen S:t Pierre och med fyra slott(sruiner) och ett stort arkeologiskt museum har vi en högst intressant miljö att erbjuda. Hotellet har också grävts ut, se tidningsartikel här.


Le Club?
Jo, vi har startat en klubb, Le Club Montléon, där vi erbjuder attraktioner av olika slag, t.ex. skrattprogram, föreläsningar i organisations-kommunikation, svenska presskontakter, hur du talar fängslande och hur du förbättrar din golf m.m. Vi bjuder också på svenskt eftermiddags-kaffe på söndagarna även om vi inte alltid har just sju sorters kakor, men närapå. Ibland ordnar vi poesiaftnar, happenings eller varför inte en riktig musik-retro-kväll med rock’n roll?
     Hör av dig om du vill veta mer!Tid för möten och samspråk! Varje lördag, året runt, är det marknad.
Fynda ostron,
möbler, skor - allt!
Pineau är traktens specialitet,
ett sött apéritifvin. Njutes kallt.